Nieuwsgierig welke APPARATUUR ik gebruik?


Vaak krijg ik de vraag van mede of startende fotografen wat ik als bruidsfotograaf allemaal mee neem als ik ga fotograferen. Wat zit er in mijn fotografie koffer? En wat voor spullen neem je mee als bruidsfotograaf? Wat zijn mijn favoriete camera benodigdheden? Lees snel verder...

Beste camera voor het fotograferen van bruiloften:


Tijdens bruiloften heb ik altijd 2 camera bodys mee en 3 lenzen.

Ik gebruik deze camera: SonyA7RIII


De Sony A7rIII is een fullframe systeem camera, echt een bakbeest en een uitblinker onder de systeem camera's. Super snel, de batterij gaat een volle dag mee en schiet in onwijs mooie heldere beelden. Ook zit er op deze camera een stille stand waardoor de camera geluidloos is tijdens het fotograferen. Heel fijn als je bijv. in de kerk fotografeert.

Waarom ik niet heb gekozen voor de overstap naar Nikon z serie? Gewoonweg omdat Sony echt een voorloper is wat betreft systeem camera's! Dus een stapje voor loopt.


Welke lenzen gebruik ik?


lens 1:

Sigma 24-70mm f/2.8 - Hiermee ben je in elke situatie flexibel en kan je je snel aanpassen! Tijdens de ceremonie kan je een mooie goothoek pakken voor overzichtsfoto's en schakel je snel over naar de portret stand ( tussen de 50-35mm ) om mooie portretten te schieten van de bruid en bruidegom.

Ook zit er een fijne zoom op tot 70 mm waardoor je dichtbij kan schieten tijdens momenten dat je je op de achtergrond moet houden.

LENS 2:

Sony 50 mm 1.8 - Met deze relatief goedkope portret en detail lens, maak je mooiste fotos met een bokeh effect ( wazige achtergrond en een heel scherp onderwerp).

Deze lens gebruik ik zelf bij het fotograferen van bruiloften, familieshoots en details zoals de ringen en de jurk. Ook kan je er prachtig kerken en andere interieurs mee fotograferen. Een onmisbare lens dus bij bruiloft fotografie.

LENS 3:

Sigma 100-400mm ultra zoom lens - Deze lens is groot en zwaar en deze gebruik ik voornamelijk bij de ceremonie en bij momenten dat je zo stil mogelijk moet zijn. Hij heeft een super groot zoom bereik maar is ook te gebruiken als portret lens om een mooie zachte achtergrond te creëren. Ook onmisbare lens voor in je koffer als bruidsfotograaf.


Accessoires bij bruidsfotografie

Flitsers


Een goede flitser is onmisbaar in je fotografie koffer. Zelf gebruik ik een oplaadbare flitser die een stuk langer mee gaat dan een flitser op batterijen en welke beter is voor het milieu. Met deze flitser maak je in de meest lastige licht omstandigheden waanzinnige fotos en je kan hem ook als continu licht gebruiken ( dus als een lamp die continu licht geeft ) Bij deze flits set zitten ook accessoires waardoor je super creatief om kan gaan en gericht kan flitsen.

Bekijk de Godox speedlite V1

Foto koffer of tas?

Er is niks belangrijker dan je spullen te beschermen tegen water, vuil & stof. Tijdens bruiloften ben je continu bezig met sjouwen. De cameras die om je nek hangen, het bukken voor de juiste foto en de spullen die je overal en altijd mee neemt. Flink zwaar dus ook voor je lichaam en spieren. Met deze koffer hoef je niet nog een tas op je rug mee te dragen maar kan je makkelijk je spullen mee rollen! Ook is de koffer stoot vast, water dicht, stof dicht en beschermt hij tegen zuur! Niet alleen voor jezelf een fijn gevoel maar ook voor je bruidsparen dat je apparatuur & de sd kaartjes met je fotos altijd veilig opgeborgen zijn.

SD kaartjes!


Zelf schiet ik alle fotos op Sandisk 64GB SD kaartjes. Dit om er o.a. voor te zorgen dat ik regelmatig wissel van kaartje. Een SD kaartje blijft natuurlijk een technisch iets wat kapot kan gaan. Door de kaartjes geregeld te wisselen zorg je er voor dat mocht er iets mis gaan met je kaartje, je de fotos verspreid hebt over meerdere kaartjes en deze dus niet allemaal weg zijn. Gelukkig gebeurd dit zelden en gebruik ik een camera ( zie hierboven de Sony a7rIII ) waarin je fotos dubbel op kan slaan op 2 SD kaartjes dat zodat mocht er 1 kaart kapot gaan, je de ander nog hebt met alle bestanden. Zelf heb ik een super ervaring met deze kaartjes van Sandisk. Ze zijn snel, betrouwbaar en gaan lang mee!

Bescherm ook je SD kaartjes


Gebruik een speciale opbergbox voor je SD kaartjes. Deze box geeft de mogelijkheid om je kaartjes te nummeren waardoor je ook gemakkelijk orde houdt in je sd kaartjes. Als fotograaf heb je al gauw 50 SD kaartjes in huis dus niet geheel onbelangrijk om deze ook goed op te bergen. Deze opbergbox is niet alleen fijn maar ook stofdicht, beschermd de kaartjes tegen stoten en vallen & is spatwaterdicht!