Het verhaal van de fotografe..


- Het was zo ver.. afgestudeerd van de middelbare school en dan moet je gaan kiezen. Zo jong en dan al moeten nadenken wat je, je hele leven wilt gaan doen?! Best bizar eigenlijk. Ik heb heel wat open dagen afgestruind samen met mijn lieve ouders en uiteindelijk gekozen voor de opleiding Mediamanagement aan het Grafisch Lyceum in Utrecht.


Fotograferen deed ik op dat moment eigenlijk al volop, gewoon voor de fun omdat het zo leuk is.. Maar door mijn werkgever waar ik toen der tijd werkte werd gezegd.. '' fotografie is niet iets waar je later je brood kan verdienen''. ( ooo en wat hebben ze zich daar in vergist!! )


Tijdens mijn opleiding, die overigens heel leuk was, bleef ik steeds naar het fotograferen toe neigen. Op mijn 18e heb ik dan ook samen met mijn vriendin Gina mijn 1e bedrijf opgestart! Offenberg Molenaar fotografie was geboren. We kregen onwijs veel leuke opdrachten en aanvragen. Het eerste jaar fotografeerde we dan ook al onze eerste bruiloft!


Wat was dat spannend zeg en leuk om te doen. Samen op de scooter ( want we hadden nog geen rijbewijs ) overal naartoe met een rugtas met een camera.


De opdrachten bleven maar komen tot dat het eigenlijk TE veel was.. We werden echt geleefd.. niet zo gek ook want we boden onze diensten aan voor een belachelijke prijs haha! Omdat het gewoonweg teveel was ( een bijbaan, afstuderen en een eigen bedrijf ) hebben we er na 3 jaar voor gekozen om te stoppen. Voor toen een juiste beslissing, want anders had ik nooit af kunnen studeren!


Na mijn afstuderen ben ik begonnen bij een mooi bedrijf in Nijkerk als Marketing & communicatie medewerker. Een gave baan en ik heb daar zo veel geleerd! Naast deze baan was ik alsnog bezig met mijn fotografie. In deze tijd heb ik samen met Jonathan ( mijn man ) ons eerste huis gekocht in Ermelo en werd ik 2 jaar later zwanger van mijn aller grootste trots op deze wereld: Noa.


Noa was een pittige baby, we hebben de eerste 2 jaar met Noa nauwelijks geslapen..

Na het eerste jaar was ik dan ook op, gebroken en ik kon gewoon niet meer! Mijn werk in de marketing was niet meer wat het was en ik had het gevoel dat niemand mij begreep! Ik heb toen ook de beste keuze gemaakt die ik ooit heb gemaakt.. ik ben weer begonnen als fotograaf! Van de een op de andere dag ben ik gestopt bij Morelight en begonnen met Anne Offenberg fotografie & film. Het eerste Jaar als fotograaf ging bizar goed, ik schoot 15 bruiloften en filmde er 2. Vele mooie familie reportages en ik mocht zelfs een bevalling fotograferen. Wat een jaar! ik had weer Energy voor 10 en kon weer spinnen! Noa ging gelukkig steeds meer slapen en we hadden eindelijk het gevoel dat we weer konden leven.


Vandaag de dag ben ik intens blij voor alles wat ik heb. Een waanzinnig eigen bedrijf waarin in al mijn liefde en passie kwijt kan.. Een prachtige dochter en een geweldige man! Love the life!


Meer lezen over mijn manier van fotograferen? Scroll down :-)

Een fotoshoot bij mij boeken betekend geen saaie geposeerde shoot.. Maar een shoot vol gezelligheid en connectie tussen jullie als lovers, gezin, familie of je business! Tijdens de fotoshoot maken we een gezellige wandeling en stoppen we af en toe bij mooie plekken. Jullie mogen knuffelen, kussen, lopen, tillen, rennen.. niks is te gek! Ik zoek naar de perfecte momenten en jullie hoeven alleen maar te genieten van het moment. Ik help en begeleid jullie de gehele fotoshoot.

Foto's zijn voor alijd, je hele leven neem je ze mee. Zo dierbaar en een investering voor later, vergeet dus niet om foto's te maken!

“Foto's zijn voor alijd, je hele leven neem je ze mee. Zo dierbaar & een investering voor later.”